Говорилня
Разговори със себе си!

300 лв струват идеи!

Етикети: ,

Наркомани, мафиоти и политици ръка за ръка си правят каквото искат с държавата ни и явно нищо не може да бъде променено. Тъжно ми е много от отва, което видях. 
Режисьори и сценаристи модерират живота ни и правото ни на избор, което си мислим, че имаме, а всъщност това е една огромна химера. Толкова ли малки сме и безпомощни. Толкова ли евтино се купува всичко? Тъжен съм днес и загубил вяра в страната си и в правото на хората да отстояват позиции без те да бъдат опорочени на цената от 300 лв... Хората, които правят това са с много власт и единственото, което ги интересува е как да запазят властта си. Последните два месеца гражданите на тази държава бяха смачкани, манипулирани, стресирани и подготвяни за това, което се задава. Това е много лошо начало и не искам да си мисля до къде ще стигнат нещата. В края на годината за 50 лв. ще се избиват масово хора и това е страшно. Не знам дали трябва да останем безучастни и да чакаме това да се случи, не знам и какво може да се направи. Народът масово трябва да осъзнае, че продавайки се всъщност единствено губи и това, че днес е спечелил 300 лв. означава, че утре може да загуби свободата си, здравето си, работата си, мечтите си. Надеждата за една по-добра България май никога няма да бъде сбъдната. 
5 коментара:

...Ето затова, искам да се махна от тази анархия... и се надявам много хора да ме последват, защото има една тъжна истина: България няма бъдеще!


България все още има съмнително бъдеще... Страната ни е красива и аз я обичам! Не знам само кога хората живеещи в нея ще започнат да работят за запазването на тази красота и развитието и. В момента всички живеем по скоро като роби отколкото граждани на тази страна! Мисля си, че за повечето хора в цял свят е така...


Човек, който не познава другите страни по света би казал точно това - България е красива. Но тъй като аз много добре знам, колко красиви, величествени и изящни места(и градове, и природа) има по света, изобщо не бих казал, че България е красива...поне в сравнение с другите страни.
И, комшо, страната ни вече е свободна от повече от век - досега никой не е "започнал да работи за запазването на тази красота и развитието и". Кое те кара да мислиш, че някога(поне в близкото бъдеще) някой ще дойде като месия и ще ни оправи стрната? - може би някаква надежда, някакъв оптимизъм... И нещата не са толкова прости...България вече е доста затънала и за възстановяването и ще трябва много повече.
И ако наистина сме роби..то тогава може би сме роби на самите себе си...


Прав си комшо, но България винаги ще си остане нашата страна, а факта, че е красива въпреки всичко само може да ни радва. Кои други страни познаваш комшо? Едно е да си бил на екскурзия до някъде, друго е да останеш, да живееш и работиш някъде.
Много се краде в тази страна, а хората сме безучастни. Сега, когато утре обаче се опитат да откраднат и къщите на хората отново, народа няма да е безучастен. Лошото е комшо, че това няма да доведе до нищо хубаво, защото с 300 лв всяко едно начинание може да бъде изродено. Излъгаха хората за малко, че може и да тръгнат на добре нещата в България и за два месеца нещата рязко се промениха. "На добре" изглежда все повече мираж ... Докато комшо, ПАРИТЕ са определящ фактор за това, кой колко голям е в едно общество никога нещата няма да вървят на добре ...


Това, че сме имали нещастието да се родим в България, комшо, не значи че "България винаги ще си остане нашата страна" и че едва ли не трябва да я издигаме на пеадистал. Може и да звуча крайно, но това е моя стил просто. Аз лично мисля, че не е важно откъде си почнал, а докъде си стигнал и какво си постигнал. България е нашия старт, но ако наистина сме достатъчно умни и искаме да преуспеем, то тогава не би трябвало да се задоволяваме със сегашното положение, и да си казваме, че България е нашата страна, че е много красива, че трябва да я обичаме и да стоим тук и да таим някакви надежди, че ще се случи чудо, и че ще се оправим, а трябва да гледаме нагоре, а именно към по-развитите страни.
И комшо, за съжаление трябва да ти кажа, че си наистина много голям оптимист, щом мислиш, че нещата ще тръгнат на добре и че "народът няма да е безучастен" когато се опитат да ни откраднат къщите. Аз лично изобщо няма да се учудя, ако хората останат безучастни.
За да се промени страната ни, комшо, трябва да се промени манталитета ни, а манталитета е нещо, което много трудно се променя. А хората, които наистина искат да променят България към по-добро се броят на пръсти - както ти обичаш да казваш "...Тъжно..."
И все пак, комшо, в тази страна с преобърнати ценности и апатия, има хора, с мечти и амбиции, като мен например. :) Аз съм осъзнал, че не мога да осъществя мечтите си в България и никога не бих се задоволил с това, което имам тук, и затова аз гледам по-надалеч, и вместо да си казвам колко е красива България, и че трябва да остана тук и да чакам да се оправи, аз реших да не се ограничавам и да потърся своето щастие другаде...Все пак светът е голям... Ето защо, за мен не е важно, че съм се родил в България, а къде ще намеря щастието си...а това, за съжаление, няма да бъде България.


Публикуване на коментар

facebook

Сътрудници

Recent Posts

Recent Comments


Followers